Tavan Kaplama Nasıl Yapıştırılır ? Nasıl Uygulanır ?

Günümüzde oldukça yaygın olarak tercih edilmekte olan tavan kaplama uygulamaları çeşitli kullanım alanı ve amacı doğrultusunda farklı seçeneklere sahip olmaktadır. Ayrıca yalıtım konusunda sağlamış olduğu avantajlar sayesinde de gerek evlerde gerek ise çeşitli iş yerlerinde olmak üzere birçok alan için uygun kullanım imkânı sağlamaktadır.

Tavan kaplama uygulamaları oldukça pratik uygulamalar olmaktadır. Bu uygulamalardan verimli sonuçların alınabilmesi adına, uygulama aşamalarında gerekli özenin gösterilmesi gerekmektedir.

Tavan Yüzey Hazırlığı Yapılır?

Tavan kaplama işleminden önce, uygulamanın yapılacağı yüzeyde mutlaka bazı çalışmalar yapmak gerekmektedir. Tavan kaplamasından tam verimin sağlanması adına bu aşama oldukça önemli bir aşama olmaktadır. Gerek yapıştırıcının gerek ise kaplama malzemesinin sağlam tutunması adına düzgün bir yüzey elde edilmesi gerekmektedir.

Yapıştırıcı Malzeme Tavana Sürülür

Kaplama malzemesinin tavana yapıştırılması için kullanılan yapıştırıcı kaplama malzemesinin kendine ait özel kova yapıştırıcısı veya akrilik mastik olmak üzere çeşitlilik göstermektedir. Yapıştırıcı malzeme tavanın en homojen ve uzun bölümünden başlanarak uygulanmaktadır. Bu işlemin devamında yapıştırıcı malzeme köşe, kenar veya kapı dip kısımlarına yayılarak tüm zemin üzerine homojen bir şekilde dağıtılmaktadır. Bu aşamada özen gösterilmesi gereken en önemli konu gönyelerini tam almak olmaktadır. Bunun sağlanabilmesi adına ise kaplama gönyelerini ilk olarak üç adet yan yana dizilmekte ve bu işlemin sonucunda ise ikinci sıraya başlanmaktadır. Daha sonra bunların birbirlerine tam yanaştırılma suretiyle uygulanmaktadır.

Tavan kaplama uygulamaları banyo, wc veya mutfak nem ve buharın yoğun olabileceği ortamlarda yapılan uygulama çalışmalarında akrilik mastik ve kova yapıştırıcı kullanımı tercih edilmektedir. Bu tavan kaplama malzemelerinin özel olarak kullanılan kendilerine ait yapıştırıcıları bulunmaktadır. Ayrıca kullanılacak olan mastikler mukavemeti yüksek ve kaliteli yapılara sahip olması durumunda her tavan kaplama uygulamasında kullanılabilmektedir.

Kaplama Malzemesi Tavana Yerleştirilir

Tavan kaplama uygulamalarında, kaplama malzemesinin tavana dizilmesi aşamasında daha pratik bir uygulama olması adına malzeme dizimi en uzun köşe veya kenardan yapılmaktadır. Kaplama malzemesi tavana sürülmüş olan yapıştırıcı malzemeye kesinlikle baskı yapılarak uygulanmamalıdır. Bu aşamada kaplama malzemesi tavana yerleştirilmekte ve çok hafif titreşimler ile sağa ve sola oynatılarak sabitlenmesi sağlanmaktadır.

Kaplama malzemesinin dizimi olması gerektiği gibi gerçekleştirildikten sonra her iki plaka arasına dolgu işlemi uygulanmaktadır. Bu uygulama sırasında herhangi bir kenardan veya plak arasından taşan yapıştırıcı malzeme varsa kesinlikle derz olarak kullanılmamalıdır. Gerek kaplama malzemesinin dizimi gerek ise dolgu işlemi tek bir köşe belirlenerek sistematik olarak devam etmektedir. Bu husus tavan kaplama uygulamasının sağlamlığı ve işçiliğinin kalitesi açısından oldukça önemli olmaktadır.

Derz Boşlukları Kapatılır

Tavan kaplama uygulaması tamamlandıktan sonra çeşitli kesik veya boşlukları kapatılarak daha homojen ve kusursuz bir görüntü sağlanmaktadır. Bu boşlukların doldurulması işlemi genelde A kalite beyaz akrilik mastik uygulaması ile yapılmaktadır.

Tamamlanan tavan kaplama uygulaması sonucunda su bazlı özelliğe sahip boya ile boyanabilme imkanına sahip olup, tavan kaplama işleminin yanı kartonpiyer veya stropiyer gibi uygulamalar da yapılabilmektedir.

tavana köpük uygulaması nasıl yapılır, tavan kaplama nasıl yapılır uzman tv, ahşap tavana köpük kaplama, strafor köpük duvara nasıl yapıştırılır, strafor köpük nasıl yapıştırılır, banyo tavan kaplama, stropiyer tavan kaplama fiyatları, stropiyer tavan köpüğü yapıştırıcısı fiyatları

Bunlarda var

,
Yardımcı olmamı ister misiniz ?