Bir konutun temel ögesi yapı dır. Konutun yapısı temel, anaduvarlar, duvarlar, yatay taşıyıcı birimler, vb. binanın ayakta durmasını sağlar. Binanın ikinci önemli ögesi “üstörtü” veya çatı olarak tanımlıyacağımız kısmıdır. Konutun üçüncü ögesi “kapama düzeni” diye isimlendirilen kısmıdır. Pencereler, iç kapılar, dış kapılar, odalar ve odalar arası geçişler, merdivenler, evin dışa açılan kısımlarıdır. Daha sonra konutun tesisatı, işlevleri ve onların ayrıntıları sırayı alır. “İnce yapı” dediğimiz kısım ise konutun en el oyalayıcı ama bir o kadar da keyifli olan kısmıdır. İşte burada sizinle bütünleşen, zevkinize hitap eden bazı ayrıntılar ön plana çıkar. Müstakil evlerde, bu sıralamayı garaj bölmesi, bahçe düzeni, parmaklıklar, küçük yüzme havuzları ve zevkinize uygun alanlar takip eder.
Satın alınmak istenen bir dairenin gezilmesi : Satın alınmak istenen bir daire gezilirken ilk değerlendirme, boyutlarıdır; dairenin boyutlarının ailenin büyüklüğü ile, aile bireylerinin yaşları ve etkinlikleri ile orantılı olmasına dikkat edilmelidir. Çeşitli nedenlerden dolayı aile bireylerinin her birine bir alan (oda) ayırılamıyorsa, mevcut alanlar titizlikle değerlendirilmeli ve kullanıma en uygun hale getirilmelidir.
Yeni bir ev alırken sakın var olan eşyalarınıza uygunluğunu düşünerek odaların düzenini ve yerleşimlerini yapmayın. Mevcut eşyaların ufak tefek değişikliklerle kullanılır hale getirileceğini unutmamak lazım.
Giriş ve Koridorlar : Göze güzel görünen bir apartman dairesinde çoğunlukla giriş için çok yer kaybının olduğunu gözlemliyoruz. Veya tam tersi, çok az bir alan kapı girişine tahsis edilmiştir. Kapı giriş, çıkışlarında zorlukla hareket edebileceğiniz bir alan sizi mutlaka rahatsız edecektir.Genelde konutun diğer kısımlarına daha fazla önem verilir. Oysa bir eve girişte en az 160 cm. genişlik düşünülmelidir. (100 cm. geçiş, 60 cm. dolap için!) Bu ölçülerin altında bir alana sahipseniz, bu alanı bir kez daha inceleyip, gerek yükseklik, gerek kolonları, boşlukları bir kez daha incelemenizi önereceğiz. Alana uygun bir dolap yapımı veya dekoratif bir görünüm için biraz da kendi hayal gücünüzle çok faydalı kullanım alanları oluşturabilirsiniz. Konutlar modernleştikçe, evin bu bölümünün diğer kısımlarla birleştirilmesi yoluna gidildi. Çoğu kez ara kapılar kaldırıldı, ara duvarlar yıkıldı ve yeni görünümler oluşturuldu..
Görünüşü etkileyen süsleyici ögelerden en önemlisi renk seçimidir (bazı temel kurallar ve biraz cesaret gerektiriyor)
- Koyu Renkler: Duvarların büyük bir bölümüne ya da bütününe uygulanırsa odayı küçültür, açık renklere boyanmış yüzeyler alanı daha geniş gösterir. Açık Renkler: Koyu renklerin yarattığı etkinin tersini yaratır.
- Sıcak Tonlar: Her zaman daha yakınmış gibi görünürler, yani alanı küçültücü özellik taşır.
- Soğuk Tonlar: Her zaman daha uzakmış gibi görünürler, yani alanı genişletir.
- daire asma tavan modelleri , DAİRE , ev alırken dikkat edilmesi gerekenler 2010 , ev alırken hangi cephe olmalı , daire resimleri , daire asma tavan , bina girişi asma tavan modelleri
Pingback: Tweets that